Een nieuwe website. Wat nu?

 

Op zoek naar een nieuwe website? Het is verstandig om vooraf enkele vragen te stellen om zo tot een concrete aanvraag te komen. De belangrijkste vragen zijn hier onder opgesomd.

1. Heb je al een website?

Mocht er al een bestaande website zijn, kan dit werk schelen. Zo kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen en wetteksten worden overgenomen. Daarnaast kunnen ook de statistieken van de oude website nuttig zijn bij de ontwikkeling van een nieuwe website. Komen er bijvoorbeeld veel mobiele bezoekers op de website, en is het dus belangrijke om een mobiele of responsive website te hebben? Is de vorige website daarnaast op een bepaald CMS-systeem gebouwd? Dan kan het verstandig zijn om hetzelfde systeem te gebruiken omdat hiermee al gewerkt is.

2. Wil je een SEO-pakket afnemen?

Een SEO-pakket (Search Engine Optimization) zorgt voor een betere vindbaarheid op het internet. Aangezien dit redelijk inspanning vereist zijn hiervoor verschillende pakketten beschikbaar. Hoe veel waarde wordt gehecht aan SEO is per website en bedrijf verschillende waardoor er ook verschillende pakketten zijn. Het afnemen van tenminste een minimum pakket wordt wel aangeraden. Vindbaar zijn is natuurlijk erg belangrijk voor veel bedrijven.

3. Wil je een servicepakket?

Vrijwel alle professioneel webbureau zal je aanraden een servicepakket aan te raden. Veel klanten zien echter niet de toegevoegde waarde van een vast bedrag per maand te betalen voor een website die ‘gewoon online staat’. Er zijn echter veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat de website niet meer ‘gewoon’ online staat. Die kan zowel vanwege veiligheidsredenen zijn of andere technische veranderingen. Een servicepakket helpt dit te voorkomen door bijvoorbeeld:

  • Verzorgt de reservering van de domeinnaam
  • Zorgt voor hosting en emailservice
  • Maakt (automatische) back-ups
  • Zorgt dat CMS-systemen up-to-date zijn
  • Zorgt voor 24/7 monitoring van de website
  • Een 24/7 helpdesk

 

…dus hoeveel kost een website?

Zoals je ziet hangt de prijs van een website van verschillende factoren af. Om een duidelijk prijs te kunnen geven is het belangrijk dat er over bovenstaande vragen is nagedacht. Natuurlijk kunnen wij u helpen bij het beantwoorden van deze vragen.
Meer info? Neem contact met ons op!

 

 

Start typing and press Enter to search