Google resultaten toevoeging: Mobile friendly

Nieuws van Google: ze zullen komende weken starten met het toevoegen van het label Mobile friendly aan websites die geschikt zijn voor mobiele devices. Ze overwegen dit zelfs mee te laten wegen in de zoekresultaten.

Google gaat onder andere kijken of er geen Adobe Flash op de website aanwezig is. Adobe Flash is nog steeds een van de grote ergernissen voor mobiele gebruikers aangezien dit niet te gebruiken is op mobiele devices. Daarnaast zal ook worden gecheckt of het noodzakelijk is om in te zoomen voordat tekst leesbaar is, of de tekst zo geplaatst is dat zowel verticaal als horizontaal scrollen niet nodig is en dat buttons genoeg ruimte hebben op met de vinger te bedienen.

Het percentage mobiele bezoekers in Nederland is afgelopen jaar bijna verdubbeld. Naar verwachting worden dit jaar meer tablets dan PC verkocht.

Zelfcheck

Google heeft ook een online check online gezet waarmee eenvoudig bekeken kan worden of uw website mobile friendly is. Klik hier en doe de test!

Responsive, adaptive of app?

De eerste vraag die gesteld moet worden is op welke manier je je content aan wilt bieden. Dit kan zowel via een responsive of adaptive website, of natuurlijk via een mobiele applicatie.

Het grootste verschil tussen responsive en adaptive is dat responsive gemaakt is als ‘one size fits all’ en adaptive specifiek ontworpen is voor het apparaat waarmee de gebruiker de website mee bezoekt. Hierdoor kan een adaptive website meer bieden maar dit is uiteraard niet voor elke website noodzakelijk. Voor een mobiele app geldt hetzelfde.

Het is dus belangrijk om de wensen in kaart te hebben. Hierbij kan onderstaand vragenlijstje bij helpen.

Vragenlijst mobile friendly
  • Wie is je doelgroep/bezoekers?
  • Met welk device wordt je website (het meest) bezocht?
  • Is je site op een mobile device nu al gebruiksvriendelijke?
  • Welke functies heeft je website, of zou je graag willen?
  • Is de content op de website, informatief of interactief?

 

Uiteraard kunnen wij u helpen met het maken van de keuze tussen een responsive of adaptive website, of mogelijk een mobiele app. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Start typing and press Enter to search