HTTPS: een musthave!

Steeds meer website worden beveiligd door middel van SSL (Security Socket Layer). Deze beveiliging kan nodig zijn voor het doen van online betalingen of bij het versturen van je persoonlijke gegevens. Je kunt SSL gemakkelijk herkennen aan de url van de website. Staat er https:// in plaats van http:// voor de url? Dan heb je te maken van een beveiligde verbinding. In sommige browser staat hier ook een (groen) slotje voor.

Ah, dus dat is https://

Ja, niet meer en niet minder. Https:// zorgt ervoor dat al jouw gegevens op een veilige manier verstuurd worden tussen jouw computer en de website. Door het versleutelen van de gegevens kan iemand die deze gegevens onderschept deze niet ontcijferen (en dus niet gebruiken).

Maar heb ik het ook nodig, dat https:// ?

Het laten draaien van je website op https:// lijkt in eerste instantie meer iets voor de website van de Rabobank, een overheidswebsite of een verzekeraar. Toch is het voor steeds meer andere website verstandig om ervoor te zorgen dat deze gegevens versleuteld opsturen. Elke website heeft wel een contactformulier. En dus kan ook elk bericht dat via zo’n formulier verstuurd worden onderschept worden.

Een ander belangrijke reden om over te stappen is Google. Google? Ja, Google beloont website die beveiligd zijn met https:// namelijk met een hogere ranking.  Tevens toont per 1 januari 2017 Google een waarschuwing in zijn eigen browser Chrome wanneer een website niet op https:// draait. In eerste instantie is dit een vrij neutrale grijze melding maar Google heeft al aangekondigd dit op korte termijn te wijzigen in een rode melding die aangeeft dat het verkeerd dat via deze website loopt mogelijk niet veilig is.

Oke, ik ben overtuigd. Wat kost dat?

Niks! Laat je bij BRKdesign een nieuwe website ontwikkelen, dan zorgen wij ervoor dat deze direct beveiligd is met een SSL certificaat.

Start typing and press Enter to search